Fény és vászon

2018. augusztus 23. 09:15 - Kiko

Mentsük meg a dinókat!

A Jurasic World második része zavaros és uncsi, de látványos.

A Jurassic Park reboot-tól nem vártam csodát, és ezzel együtt nagyon élveztem a Jurasic World-öt. Megidézte az eredeti trilógia hangulatát, látványban, jelenetekben és jópofa, kedvelhető karakterekért izgulhattunk az éhes őslények között. Nem hiába gyűjtött brutál sok lóvét szerte a glóbuszon. 1,672 milliárd dollárt szerzett a mozikban, és ehhez jött hozzá a rengeteg eladott műanyag velociraptor figura, amit a gyerekek a játékboltban muzsikáltak ki maguknak.

A bukott birodalom jóval az előző rész után veszi fel a történet folyamát, az  megismert park területén lévő vulkán működésbe lép, és az ott élő dínók ismét kihalásra vannak ítélve. Ezért ki kell menteni az állatokat, és összetrombitálják az előző rész hőseit.Na, ami az előzőben jó volt, azt sikerült elszúrni a második részre. Sehol egy jó karakter, a történet kusza és kicsit sokat akartak markolni. Legyen benne látványos katasztrófa, erkölcsi dilemma, horror, egy DNS mix dínó. Ez túl nagy falat a rendezőnek.

Juan Antonio Bayona korábban bizonyította otthonosan mozog a horror műfajában (az Árvaház fűződik a nevéhez), és ezt most is hozza. Hiszen a film második felét egy kastély horrornak rendezte, ami szép meg jó, csak ez egy dínós zabálós rohangálós film, nem pedig egy góthorror. A stílusok furcsa keverékének érzem, és ettől lesz az egész olyan semmilyen.

Érezhető az újító szándék, több izgalmas témát vetettek fel, több, de inkább kevesebb sikerrel. A történetbe próbálták beleszőni a klónozás erkölcsi dilemmáját, de ez a megközelítés messze nem volt annyira érdekes, mint mondjuk a Westworld esetében

Chris Pratt remek színész, de ahhoz, hogy ez a vásznon is kijöjjön kellene egy jól megírt figura (ami a Jurasic World-ben megvolt), no és ez nagyon hiányzik. Két gyenguska poénja van, oszt jó napot! Ő még nem is panaszkodhat, mert Bryce Dallas Howard-nak még ennyi sem jutott. Az előző rész céltudatos üzletasszonya, mostanra Dínómentő aktivista lett, ami valljuk meg elég furcsa fordulat, de ez a legkevesebb. A film nagy részében csak sikoltozó futkározó nő, akinek a motivációja elég egy dimenziós: "védjük a dínókat!", ezzel pedig kevés néző tud azonosulni. Még a "lovestory" is elég sutára sikeredett, mondjuk nem is erőltették, csak beleszőtték, mert "jó ha van szerelem a moziban" alapon.

A befejezés mindenképpen érdekes, a folytatásnak jobban megágyazott, mint az előző és több irányba is elindulhat ez a franchise. Csak több tökösség kell a stúdiótól. 

Összegzés:

Ötlettelen folytatás, de valószínű lesz még dínós kaland

40 %

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lumiere-galaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr6214045414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Fény és vászon
süti beállítások módosítása