Fény és vászon

2020. január 04. 10:08 - Kiko

Daniel Craig elmehetne Poirot-nak

A tőrbe ejtve egy nagyon jó krimi, végig fentartja a figyelmet és a feszültséget. Igazi zsánerfilm, az egyik legjobb az utóbbi évtizedben.

Nehéz spoilerek nélkül írni Rian Johnson filmjéről, de megpróbálok. Adott egy sikeres krimiíró, akivel együtt ünnepli a család a születésnapját, majd másnap vérbefagyva találnak rá. Mindenki gyanús, mindenkinek volt indítéka és mindenki hazudik. Agatha Christie elismerően gratulálna ehhez a filmhez.

A tőrbe ejtve azért is tetszett, mert egy rendező a saját történetét maga vitte vászonra, ez pedig egyre ritkább az álomgyárban. Rian Johnson forgatókönyve elaltatja a gyanút több karakterrel kapcsolatban, miközben más szereplőket helyez az ügy középpontjába, és ez a játék egy nagyon izgalmas, feszült történetmesélést eredményez. A néző számára mindig más lesz a feltételezett gyilkos. Pont mint egy jó krimiben.

A karakterek szuperek; mindenki egyedi, saját háttér történettel bírnak, és ehhez csupa "A" kategóriás színészt hoztak össze. Látszik, hogy mindenki élvezi a szerepét. Toni Collette a leégett influencer nagyon jó húzás, Jamie Lee Curtist mindig élvezet nézni. Chris Evansnek jól áll a beképzelt seggfej karaktere, Christopher Plummer még mindig fantasztikus színész, aki egy apró mellékszerepben is megmutatja mit tud. Daniel Craig is remekül hozza a kicsit elnyűtt, fanyar humorú nyomozót. Talán a náci wc-n hokizó kisfiú és a feminista kis csaj kóg ki, nélkülük is megállt volna ez a film a lábán.

A történet elég jó lett, talán ilyen megoldás még nem is volt a krimik történetében, de erre nem esküdnék. Az biztos, egy kicsit egyszerűbb a megoldás, de kiderül, hogy mégsem. Na ennél többet biztos, nem lehet mondani.

Összegzés:

Remek zsáner film, szuper szereplőkkel. A végéig várni kell a megoldásra ami elég csavaros is.

80%

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lumiere-galaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr315392492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Fény és vászon
süti beállítások módosítása