Fény és vászon

2019. december 21. 09:21 - Kiko

Nyugdíjazzák már a Terminátort!

A Sötét végzet nem a legrosszabb a franchise-ban, de most többszöri próbálkozás után be kellene látni, ez a sorozat kifulladt.

Induljon petíció, mozduljon meg a föld, álljon le az élet, de ne legyen több Halálosztó folytatás. Többször megpróbálták feléleszteni, nem megy. Cameron hiába tért vissza a Terminátor: Sötét végzet csak egy gyenge másolata a korábbiaknak.

Fontos, a Terminátor: Sötét Végzet nem rossz film, csak sajnos egy(-két) klasszikus filmnek a hatodik része, és ezen a szemüvegen keresztül nézve full gagyi. Csak COPY+PASTE. Nincs benne semmi újítás, semmi extra. A dramaturgia ugyanaz, mintha az első, második és harmadik részt összekevernénk. A látvány megmaradt a második szintjén, ami a 90-es évek elején még menő volt, ma viszont nagyon kevés.

Svarci és Linda Hamilton nagyon jó még mindig egymás mellett. Megidéznek jó pár jelenetet az Ítéletnapjából. A többi szereplő sajnos nem nő fel hozzájuk.

Tim Miller a rendezése nem hagy komoly nyomot a végleges verzión, a Deadpool humora pár poénnal előjön, de amúgy ez egy producerek által gründolt mozi. Mert ki kell mondani, ezt a filmet sajnos a stúdió fejesei rakták össze az amerikai piacra, ahogy azt kell. Robotizáció, munkaerő hiány, migráció és kerítés, a főszereplő pedig egy a mexikói munkás családból érkezik. De ez nem tudom mennyire működik a világ másik felén. Nekem nem jött be. De vissza egy mondatra Tim Miller rendezőhöz, aki azt nyilatkozta amúgy: nem szeretne többet Cameronnal dolgozni, mert a vágóasztalnál nem érvenyesült az ő, hanem a producer akarata érvényesült, így teljesen más film született, mint szerette volna.

Talán ez a film is illeszkedik az általam gender reboot-nak titulált trendbe, hiszen itt is újra forgatták a korábbi részt, csak a főhős nemét változtatták meg. Ilyen volt számomra Az ébredő erő is, ahol tulajdonképpen az Új reményt forgatták újra, csak Luke helyett Rey lett a főhős.

Sajnos az időutazós vonal miatt ezt a történetet a világvégéig fogják tolni (és ne legyünk naivak, fogják is), pedig nem kellene. Nagyon nem.

Összegzés: 

Nem szeretném többet új filmben hallani, hogy I'll be back.

40%

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lumiere-galaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr3615299898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CM2131 2019.12.23. 21:09:46

Atyaég, téged se ez eszedért tartanak...nem akarsz többet látni, akkor ne nézd meg !!! Vagy kötelező esetleg?

Dan da Man 2019.12.27. 20:51:50

"Robotizáció, és munkaerő hiány, migráció és kerítés ennek a mexikói munkás család."
Hihetem, hogy egy ennyire rövid és keveset mondó posztban is sikerült leírni egy ilyen mondatot, amihez külön megoldókulcs kell?
És nem ez az egyetlen hiba, mert előtte is van egy másik.
És az is csak nettó figyelmetlenség.
Tedd már meg kérlek, hogy ha úgy döntesz, hogy megosztod a gondolataidat másokkal, akkor vagy annyira igényes, hogy átolvasod, mielőtt megteszed!
Ennyi tisztelet jár az olvasóidnak.
Fény és vászon
süti beállítások módosítása