Fény és vászon

2019. január 18. 13:39 - Kiko

Az egyház része a Soros-hálózatnak

Röviden ennyi a Robin Hood tanulsága, sajnos a film csak erről marad emlékezetes.

Robin Hood eredettörténetét legutóbb - nem is olyan rég - 2010-ben nézhettük meg Russel Crowe főszereplésében Ridley Scott mozijában. Előtte pedig olyan nagy nevek bújtak az csuklyás igazságosztó szerepébe, mint Kevin Costner, Sean Connery vagy Errol Flynn. Az angolszász mondák híres figuráját most Taron Eggerton alakítja segítője Little John pedig Jamie Foxx.

Túl sok újdonságot nem hoz a történet, Robin of Locksley Marian-nel együtt élne vidáman a várban, amikor az úrfit a Szentföldre szólítják, ahonnan csak 4 évvel később tér vissza, mikor már mindenki halottnak hiszi.  Eközben pedig a gonosz notthongam-i bíró sanyargatja a népet. Ettől a filmtől azt várja az ember, hogy felmondja a Robin Hood mese ismert elemeit. Csakhogy annyi újítást tettek bele, amit már nem bírt el a vászon. Leginkább az akutalizálással.

Kezdjük is! Remélem mindenki látta, amikor a notthingami bíró lenyomja a valóságból jól ismert migráns ellenes propagandát. Vagy éppen amikor a bíboros hirdeti a Soros-tervet? Mert a legújabb Robin Hood feldolgozásban mindkét mozzanat előfordul. DEMIÉRT? Teheti fel a kérdést a néző. Hogy kerül a csizma az asztalra? Hogy kerül Soros és a migráció egy angolszász monda legfrissebb adaptációjába?

A válasz: nagyon egyszerűen. Otto Bathurst ugyanis rendezőként nem akart "hiteles" filmet készíteni, nem egy történelmi tablót akart a nézők elé tárni. A díszlet, a jelmez mind kortalan, próbál elrugaszkodni a történelemtől. Ehhez képest nagyobb hangsúlyt kap a jelen, amire reflektál a mozi, az eredmény pedig nem győzött meg arról, hogy célja egy kalandfilmnek. A Balck Mirroron edződött rendező Guy Ritchie-t próbálta másolni, a közeli lassításokkal tűzdelt akciójelenetekre rávágott gyors és néha követhetetlen snittek követhetetlenné teszik a bunyókat és üldözéseket.

Kb. 100 millió dollár volt a költségvetése a filmnek (pluszba jönnek még a marketing költségek), bevételi oldalon eddig Amerikában 30 misit kapart össze, vagyis hatalmas bukta lett. Tehát hiába zárták le a folytatás lehetőségét lebegtetve a filmet, valószínű nem készül hozzá második rész.

Összegzés:

Könnyen felejthető mozi, inkább a Kevin Costnerest, vagy az Errol Flynn féle mozit nézem meg újra. De sebaj, mert 8 év múlva úgyis kitermel egy hasonló vacak remake-t az álomgyár.

45%

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lumiere-galaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr7214469038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Fény és vászon
süti beállítások módosítása