Fény és vászon

2018. november 30. 22:08 - Kiko

Tökéletesen egyszerű gyerekfilm

A Ferdinánd egy kedves mese, ami minőségi szórakoztatást nyújt, de nem lesz klasszikus.

A Jégkorszak sorozatot kitermelő Blue Sky studio most nem gurított akkorát, mint az őskorból menekülni vágyó állatokkal. De ez nem is baj, nagy szükség van az ilyen mesékre is.

A történet aranyos és minden korosztály számára érthető. Ferdinánd a bika - ellentétben társaival - nem akar részt venni a bikaviadalon, mert annak idején egy ilyen viadal során vesztette el édesapját. Ezzel kilóg a társai közül, akik ezért kinézik, kiközösítik maguk közül. A rancsról elszökik, és egy kedves virágárus lánya mellett nő fel. A virág és a természet sokkal jobban érdekli, mint a harc egy arénában. A sors azonban közbe szól, és kifejlett bikaként - kedves természete ellenére - visszakerül a viadalra várók közé.

Ez a rajzfilm egy remek recept alapján készült és azt hozza amit várunk tőle, se nem többet, se nem kevesebbet. Adott egy nagy mamlasz karakter (pl.: Shrek, Rontó Ralph, Mani a mammut stb.), mellette aranyos kis állatka (pl.: Szamár, Csizmás Kandúr, Sid stb.) akik között mindig lesz valami feszültség, valami humorforrás.

A filmet nézve eszembe jutott irodalom tanárom elmélete, mely szerint "nem lehet mindegyik mű kiemelkedő, mert akkor csak Nobel-díjas szerzők rohangálnának az utcán". Így van ez a filmeknél is. A selejt mellett nagy szükség van a jó minőségű alkotásokra, és természetesen a kiemelkedő mozikra is. A Ferdinánd egy nagyon jó film, amely tipikus recept alapján működik, de nem kiemelkedő, és ez rendjén is van így.

Összegzés:

Kedves gyerekmese, de nem lesz klasszikus.

65%

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lumiere-galaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr6613557047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Fény és vászon
süti beállítások módosítása