Fény és vászon

2018. november 29. 09:03 - Kiko

The Rock gamereknek áll

A Jumanji - Vár a dzsungel kreatív folytatás, jó számítógépes adaptáció. A film után azonban csak az az élmény marad a nézőben, valamin jól röhögött, de idézni már nem tudná, hogy min.

A Jumanji folytatásában visszaköszön az első film alapproblémája, csak itt nem egy társas, hanem egy konzol játék szippantja be a figyelmetlen fiatalokat, akik itt avatarok testében próbálnak kijutni a virtuális játékból. Egy szó mint száz: ügyes megoldás volt a 1995-ös filmmel összekötni.

Ha az Assasins Creed esetében a nehézségekről beszéltünk, akkor itt most egy nem létező játékot sikerült nagyon viccesen adaptálni a mozivásznonra. Persze ezt nem lehet megtenni Tomb Raider-rel, vagy a Doom-mal, de a Jumanji egy jópofa próbálkozás, miként lehet a PC világot keverni a mozivászonnal. 

Persze ezt a filmet semmiképpen sem szabad komolyan venni. a címben jelölt tökösség arra is vonatkozik, hogy itt bizony: kaki, pisi,  szex szintű viccekre számítson a néző, de ezekből is inkább a színvonalasabbra. Természetesen egyet sem lehet utána idézni, de ez talán túl nagy elvárás lenne.

 

A színészi játék az ilyen szintű szórakoztató filmek szintjét hozza, de ne várjunk tőle hatalmas csodákat. Rock tud magán röhögni, ez a poén források 90 százaléka. Jack Black és Kevin Hart azt hozza, amit kell. Amit viszont ki kell emelni, dicséret illeti az Pados Gyula munkája, aki operatőrként látványos és a jó képekkel szórakoztatta a nézőket.

A film elég jól teljesített a kasszáknál, így valószínű a stúdió már a harmadik részen gondolkodik. Remélem tudnak valamit újítani, mert ebből a filmből még egy már túl unalmas lenne.

Összegzés:

Egyszer meglehet nézni, de nem egy emlékezetes mozi.

65%

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lumiere-galaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr7713548151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Fény és vászon
süti beállítások módosítása