Fény és vászon

2017. szeptember 07. 14:39 - Kiko

Egyszerű, de nagyszerű

Egyszerű receptből dolgozik, mégis működik szórakoztató-filmként a Sokkal több, mint testőr. Nem szabad tőle sokat várni, de azt maximumon hozza. A történet és CGI gagyi, a többi rendben van. 

Nem nagy a történet: egy profi védelmi ügynököt egy nap szokatlan küldetéssel bíznak meg: a világ egyik leghírhedtebb és legkeresettebb bérgyilkosát kell az oltalmazó szárnyai alá vennie. Ez akár egy hatalmas bukás lehetne, de mégsem. 

És talán kijelenthetjük: lám, lám ennek ellenére, vagy pont ezért, milyen egyszerű jó filmet kreálni. Mert egy biztos: ez egyszerű, mint a faék, és mégis nagyon szórakoztató. Nézzük a titkát!

Állítom: a könyv az alapja mindennek. Ráadásul el lehet adni egy közepes forgatókönyvet a filmvásznon (mert a történet, mint már mondtam, nem egy nagy etwas) két jól megírt karakterrel. Mert itt pontosan ez történik. 

 

A laza, a szabályokat átható, de fülig szerelmes feketebőrű bérgyilkos és társa a rendmániás, állandóan tervező fehér testőr. Nem is lehetne nagyobb a kontraszt a két szerep közt (max ha más neműek lennének, de az tök más irányt adna a filmnek). Egy dolog köti össze őket: profik a maguk területén vagyis a gyilkolásban. Ehhez sikerült megnyerni két "A" kategóriás színészt. Ryan Raynold és Samuel L. Jackson elképesztően jól tolja a show-t. Mert ebben a pop-corn movieban azt teszik, amihez értenek, szórakoztatnak. Nehéz is műfaji besorolást adni a Sokkal több, mint testőr-nek, mert ez egy jó buddy és road movie egyszerre, és akció-vígjátéknak sem utolsó.

A helyzetkomikum ül, a beszólások rendben vannak. Az akciójelenetek koreográfiái nagyon illenek ehhez a műfajhoz. A két főhős első találkozása egyszerre humoros, és látványos bunyó, miközben az egyik legjobb része a filmnek. Mi kell még egy jó szombat esti filmhez?!

Samuel L. Jackson ugyanazt a fazont hozza, akit már 9 milliószor, de még mindig jót lehet röhögni rajta. Ryan Reynolds a Deadpool után ismét egy kemény, szarkasztikus, de lelkileg sérült karaktert hoz, igaz ezt a filmet látva nem jut majd eszünkbe a félholt, rohadó arcú Marvel hős.

Salma Hayek karaktere a feleség, aki egyszerre gyűlöli és imádja férjét szuperül ki van találva és remekül hozza ezt a karaktert a mexikói születésű amerikai szépség 

És persze emlékezzünk meg Gary Oldman-ről is, aki mindig jó. És ebből most sem enged a gonosz diktátor szerepében.

Ráadásul a film marketingje poént is csinált saját magából azzal, hogy a Több mint testőr plakátjait másolták. Ez is arra utal, a készítők se vették komolyan a produkció egyes részeit.

Patrick Hughes a Feláldozhatók 3 után ismét egy pörgős akció-vígjátékot hozott össze. Egyetlen problémám a látvány, vagyis több pénzt is fordíthattak volna a CGI-ra. A robbantásoknál nagyon látszott, minimális költségvetésből oldották meg ezeket a jeleneteket. Ezek eléggé gagyi, már-már B kategóriás filmek megoldásaihoz hasonlóak. Ahogy a történetet is csavarhatták volna úgy, hogy az ne egy sablonos sztori legyen.

Összegzés:

Gagyi látvány és történet mellett a két főszereplő elviszi a showt a hátán.

70%

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lumiere-galaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr6212805498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.09.07. 22:00:58

Nem biztos, hogy gagyi történet és béna látvány mellett érdemes megnézni, ahogy Samuel L. Jackson századjára is ugyanazt a figurát hozza...
Fény és vászon
süti beállítások módosítása