Fény és vászon

2019. szeptember 27. 13:49 - Kiko

Migránsok a múltból

Az időbevándorlók néhol lazán, néhol komolyan tart tükröt, hogyan is kezeljük Európában a migráció kérdését.

A norvégok vagányan beletenyereltek a lecsóba/heringes tálba, Az időbevándorlók azzal a nagyon aktuális gondolattal játszik el, mi lenne ha a migránsok Norvégiába, nem egy másik kontinensről, másik kultúrából érkeznének, hanem az őseik jelennének meg a jelenbe három történelmi korból, a kőkorszakból, a vikingek korából és a XIX. század végéről. Szerencsére a készítők nem is foglalnak álláspontot migráció ügyében, mert ők sem tudják mi lenne a jó megoldás akár a történetben, akár a valóságban.

Inkább csak szituációkat mutatnak be, ami nagyon sok hasonlóságot mutat ahhoz, ami körülöttünk történik. Vannak a történetben vallási fanatikusok, vannak túlzottan elfogadó, befogadó emberek, vannak visszaélések egyik és másik oldalon. Ettől lesz egyszerre humoros és szomorú ez a görbe tükör a néző számára. Ügyesen bemutatják, a migráció ügye nem intézhető el plakátkampánnyal és két bites szlogenekkel. 

Ehhez egy - kezdetben - izgalmas krimi szálat is behoznak az írók, ami a legjobb skandináv krimi hagyományait viszi tovább (sok vér, nyakatekert megoldás, beteges gyilkosok stb.). Lars Haaland nyomozó (Nicolai Cleve Broch) mellé egy viking lányt (Krista Kosonenosztanak be, hogy egy időbevándorló meggyilkolásának ügyét felgöngyölítsék. A köztük lévő szál egyszerre vicces, romantikus és idézi meg a buddy movie filmeket. Az ügyet kicsit elvágták az évad végén, mert több évadosra tervezik a sztorit, így talán egy kicsit sután ér véget a 6 részes szezon.

A két fő karaktereken túl nem nagyon jut játékidő a többieknek, ami nem baj, a főszereplők elviszik a hátukon a show-t. A második etapban bízom benne kifejtenek több karaktert is.

Összegzés:

Jópofa, de néha komoly sorozat. Nincs nagyon mélysége, de egyszer végig lehet rajta szaladni.

65%

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lumiere-galaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr5115172340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Fény és vászon
süti beállítások módosítása