Fény és vászon

2016. december 22. 12:26 - Kiko

Kínos jelenetek 90 percben

Ha nem emlékszem egy jó poénra sem a másfélórás vígjáték után, akkor vagy a memóriámmal, vagy a filmmel van baj. Mivel fejben még egész rendben vagyok, így talán kijelenthetem, hogy a Hivatali karácsony rossz film. 

Aki látta a film trailer-ét tudja, ez nem az intellektuális humorral hódító, fordulatokban gazdag karácsonyi vígjáték (mint pl.: az Igazából szerelem). A bevezető is egy értelművé tette: másfél órán át pukizós, drogos, piás, szexista poénok lesznek. Félreértés ne essék, nem vagyok az alpári humor ellensége. Sőt! A Borat, a Ted vagy a Családi üzelmek nagy kedvenceim ebből a műfajból. 

Csak ami megvan az előző filmekben hiányzik a Hivatali karácsonyból. A jó poénok. A jó karakterek. És még hosszasan lehetne sorolni a sort.

A történet szerint egy bezárás előtt álló cég vezetői karácsonyi partit szerveznek, ahol egy befektetőt akarnak megszerezni, és így megmenteni vállalatot. A forgatókönyvet az elsős kisöcsém is írhatta volna. A fordulatok kiszámíthatóak, tudod az első perctől, ki-kivel jön össze, és még azt is, mi lesz a megoldás a film végén. Ja és nem spoilerezek nagyot, ha leírom a buli elég keményre sikerül.

Itt is felsorakoznak a multinál fellelhető sztereotip figurák ( az erkölcscsősz HR-es, a lúzer programozó, a nagydumás pénzügyes stb.), de ez nem elég. Az írók nem adnak emlékezetes szövegeket a karakterek szájába (mást igen, de az sem vicces). Ez még nem lenne baj, - gondolhatjuk - mert majd megoldják a poénokat helyzetkomikummal, de ez is elmarad, helyette csak kínos jelenetek egymás után 90 percen keresztül. A forgatás során a színészek fejében tuti megfordult, hogy ez egyáltalán nem vicces, inkább ciki. Pedig Jason Batemen, Jennifer Aniston, és T.J. Miller bizonyította már, hogy jó komikus, de forgatókönyv nélkül most csak ennyire futotta.

Még egy dolgot nem értek. Mi került ebben a filmben 45 millió dollárba? (Költői a kérdés, mert a színészek). De azért adhattak volna valami aprópénzt az íróknak is. És ha már pénz.

Csak a lóvé miatt jött létre ez a mozi. Mivel 60 perc után untam az egészet és arra jutottam a stúdiót egyetlen dolog vezérelte: "Itt a karácsony, adjunk a népnek karácsonyi filmet, tök mindegy milyen úgyis megnézik!". Más magyarázatot nem találtam arra, hogy ilyen összehányt produktumot kiengedtek a mozikba. Eddig 31 millió jött be Amerikában, ami nem akkora siker (lehet, hogy nem kell hóthülyének nézni a nézőket?). Persze világszerte összeszed annyit, hogy nem fognak éhezni a stúdió fejesei. Szóval már megérte ez film (gondolhatják a górék), a nézők véleménye meg kit érdekel...

Összegzés

Pénzkidobás. Ne ezt nézd karácsonykor.

35%

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lumiere-galaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr1812067239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Fény és vászon
süti beállítások módosítása