Fény és vászon

2018. november 26. 21:15 - Kiko

Johnny English nyugdíjba mehetne

Kicsit kifáradt ez a sorozat, de azért pár kedves poénon még így is kacaghat a közönség. 

Kérdés nem férhet ahhoz, hogy Rowan Atkinson az elmúlt 30 év egyik, hanem a legjobb komikusa. Arcjátéka, gesztusai bárkiből képesek röhögést kicsikarni. Mr. Bean karaktere a sorozatban, és a mozifilmekben egyaránt meghódította az egész világot. Személyes kedvencem volt a színész alakítása a londoni olimpia megnyitóján. 

Mr. Bean után  a 2000-res évek elején megalkotta Atkinson James Bond paródiájaként Johny English-t. Meghagyta a legendás kémfilmek kellékeit, és hozzáadott a saját humorából egy nagy adaggal. Így megmaradtak titkos akciókhoz szükséges kütyük, izgalmas helyszínek, a gyönyörű nők és a világuralomra törő gonosz, akit természetesen ádáz küzdelemben, de végül sikerül legyűrni.

A JE trilógia záródarabjában English egy magániskolában tanítja kémkedni a nebulókat, miközben Angliát egy hacker kényszeríti térde. Megáll az élet és a védelmi rendszer is összeomlik a szigetországban. Az összes brit titkos ügynök arca a világhálón virít, ezért van szükség a visszavonult szuperkém reaktiválására.

A történetvezetés terén túl sok újdonságot nem hoz ez a mozi. Az oldschool ügynök és a hightech világ szemben állására van kihegyezve a film, ebből jön a humorforrás 70 százaléka is. Csak ezt a tanmesét már számtalanszor láttuk. Sajnos most sem tudtak újat mutatni ebben a kategóriában, így marad egy rossz utóíz, hogy ja ezt a filmet már láttam. A főgonosz sablonos, nem marad meg a neve sem, de talán nem is baj.

Összegzés:

Felejtős film, bár néha nevet rajta az ember.

50%

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lumiere-galaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr1414279519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Fény és vászon
süti beállítások módosítása