Fény és vászon

2018. június 25. 12:12 - Kiko

Jópofa lett az Ocean's 8

Könnyed móka, de felejthető Sandra Bullock és csapatának egész estés átverése.

Az Ocean családban mindenki lopásból él, Danny "munkásságát" ismerjük az előző három filmből, az Ocean's 8 pedig a húgának Debbie-nek a történetét meséli el. Sandra Bullock karaktere 5 év után szabadul a sittről, de a szabad levegőn egyből nagy balhén töri a fejét. Amihez persze remek kis csapatot kell szervezni.

Ez tipikusan az a film, amibe a marketing miatt belepakoltak egy rakat ismert színésznőt, akik a pénzükért jól elszórakoztak, a nézők pedig egy közepesnél jobb mozit kapnak a mozijegy áráért. Ha viszont ismeretlen nevekre cserélnék le a főszereplőket, egy hót érdektelen film lenne a végeredmény. A húzó nevek itt szó szerint elhúzzák a filmet a hátukon, mert a forgatókönyv nem egy világbajnok alkotás.

A Soderberg-féle Ocean's filmek hangulatát nem idézi meg, ott több volt a lazaság, de ez nem baj. Itt inkább a balhéra hegyezték ki a story-t, ez áll a középpontban. A gyémánt rablás körüli csavar ügyes megoldás, még akkor is, ha kiszámítható, de egy ilyen mozitól ne várjon csodát a néző.

A rendezőnek nem volt sok dolga, csak kiadni az ukázt: Csajok jó szórakozást! Garry Ross ügyesen levezényli ezt a laza filmet, nem okoz neki problémát. A ritmusa 

Ügyesen fűzték össze ezt a mozit az előző filmekkel, nem erőltetett, de mégis egyértelmű, hogy ez ugyanaz az univerzum, ahol Clooney és csapata egyszerre rabolt ki több bankot. Amikor a főszereplők ekkora sztárok szinte, természetesen rengeteg cameo, amivel még több reklám arcot szerződtettek a filmhez. Világos, ma már nem csak leforgatni, el is kell adni egy filmet. (Lásd legutóbb a Solo-t sem sikerült lenyomni a nézők torkán.)

A karaktereknek nem adtak túl nagy mélységet, mindenki kapott egy jelzőt (pl.: Rihanna a billiárdos hacker, Cate Blanchet a rocker szervező stb.) és annyi. Sandra Bullock, Anne hatheway, Cate Blanchet csak hozzák a kötelezőt, egy kicsivel sem többet, de ez is okoz kellemes, vidám pillanatokat.

Helena Boham Carter emelkedik ki magasan a mezőnyből, aki igazából nem csinál sokkal többet, csak hozza magát, ami a többiekhez képest mindenképpen groteszk és furcsább humor forrás. Az ő poénjain röhögtek legtöbbet a nézők.

A következő rész előtt (mert biztos vagyok benne, hogy lesz) a készítőknek egy üzenetet dobnék. Röviden így: Hol van George Clooney? Legalább egy cameo erejéig légyszi... 

 Összegzés:

Egyszer nézős, de nem olyan laza, mint a Soderbergh trilógiája.

60%

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lumiere-galaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr7414064619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Argus_ 2018.06.26. 23:00:25

Igen, körülbelül tényleg ez a helyzet a filmmel. Nálam 50% körüli csupán. Gary Ross lehetett volna kicsit bátrabb és több egyediséggel is elkészíthette volna az Ocean's 8-at.

tpl 2019.09.22. 16:10:14

Női főszereplős filmek közül -alig tudok emliteni igazán jót. Pont Sandra Bullock Gravitációja az egyik ilyen ritka kivétel.
Fény és vászon
süti beállítások módosítása