Fény és vászon

2018. május 28. 15:34 - Kiko

A Solo egy gyenge iparos munka

Gyenge főszereplő, és kiszámítható sztori. Nyomokban Star Wars hangulatot is tartalmaz.

Próbáltam elvonatkoztatni a film készítése körüli problémáktól, de nem ment. Az eredeti rendezőket Phil Lord-t és Christopher Miller-t kirúgták, helyükre Ron Howard ugrott be, aki a pletykák szerint 80%-ban forgatta újra az addig felvett anyagokat. A főszereplő mellé trénert fogadtak, és a Disney is inkább visszafogott sikerre (erkölcsi buktára) készült (nem is lesz hatalmas siker).

Pedig minden adott volt egy kasszasikerhez. A Star Wars láz dübörög. Ráadásul a Solo - Egy Star Wars történet a második (a Zsivány egyes után) abból a szériából, amelyik egy már ismert szereplő, eddig nem ismert történetét meséli el és nem az Skywalker családi regényt folytatja. Az már csak hab a tortán, hogy a Star Wars egyik legnépszerűbb karakterének Han Solo-nak az eredet történetét dolgozták fel.

DE MIÉRT ÍGY?

A történet sablonos, hiszen Solo már fiatalként is svindlis, kisebb nagyobb lopásokból él és tervezgeti,hogy szerelmével Q'ira-val (a Trónok Harcából ismert Daenery-ssel, Emily Clarke-kal) megszökik és bejárja az univerzumot, mint pilóta. Ehhez azonban pénz kell, amit leginkább a rettentő drága üzemanyag ellopása, majd eladása hozhat hősünknek. Egy tipikus kaland film alaphelyzete, de néha emlékeztet csak arra, hogy ez egy Star Wars film. Leginkább a Millenium falcon-os jelenetek idézik meg a nagy klasszikust filmek hangulatát.

Sajnos a tréner se tudott jó színészt faragni Alden Ehrenreich-ből. Tök semmilyen, érzelmes jeleneteknél az arcáról SEMMIT nem lehet leolvasni. Han Solo figurája rengeteg lehetőséget biztosít, ezekkel viszont színészünk egyáltalán nem él. Sőt. Harrison Ford mozdulatait és mimikáját próbálja másolni. Egyes, üljön le!

Donald Glover és Woody Harelson jelenléte dob valamennyit a filmen, de ők sem mentik meg. Nagyon untam, a poénokon meg inkább kínomban nevettem.

A Disney-nél remélem tanulnak a hibából, és nem enged ki többé ilyen öszvér filmet a stúdióból. Pont ugyanaz a helyzet, mint a DC esetében az Igazság Ligájánál. Látszik, melyik jelenetet melyik rendező tette bele a filmbe. (Ott Zack Znyder és Joss Wheldon eléggé eltérő stílusa keveredett.) Itt is ugyanúgy több rendezői stílus keveredik, és persze itt is kapunk levegőben lógó jeleneteket (pl.: Csubi és a wukik jelenete sehonnan, sehova se tart). Egy ilyen gigaprodukciónál ez nem fér bele.

A nézői visszajelzésekről is kell néhány szót ejteni. Eddig itthon minden Star Wars film 100 ezer néző felett nyitott. Most a Solo csak 98 ezerrel. Amerikában 83 milliót szedett össze, a stúdió viszont 150 körül várta. Talán nem kellene összecsapni egy film készítését, és akkor néznék a népek.

Összegzés:

Felesleges erre több szót pazarolni.

30%

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lumiere-galaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr8714004848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HARP3R 2018.05.29. 19:13:50

A 30% kicsit talán szigorú, de alapvetően igazad van a filmmel kapcsolatban.
Fény és vászon
süti beállítások módosítása