Fény és vászon

2017. június 03. 08:56 - Kiko

Az eddigi legjobb DC film

Igaz messze nem tökéletes a Wonder Woman, de az első igazán jó mozi az "összesszuperhőstegyfilmbeterelünk" franchise építés óta. 

Arról már sokan sokat írtak, hogy a DC mennyire lemaradt a Marvelhez képest a képregényfilmes univerzum bővítésében. Későn kezdték el a tervezést, és az sem segített sokat, hogy Acélember közepes, a Batman vs. Superman pedig nagyonnagyonnagyon rossz film lett, az Öngyilkos osztagot pedig már mindenki elfelejtette holott mindenki szívből drukkolt, és mégis sikerült totálisan elszúrni. Szóval adott egy jelentős hátrány, amit pont a Wonder Woman-nel kezdtek ledolgozni, mert a film egész jó lett. Talán kijelenthetjük, a DC kb. mostanra érte el azt a szintet, amit a Marvel filmeknél Amerika kapitány vagy Thor első kalandja jelentett.

A WW-ben két tényezőt lehet igazán dicsérni a korábbi filmekhez képest: a casting és a letisztult sztori. Kezdjük a másodikkal. Ez érzékeny pont, mert ugye eddig a DC-s mozik legnagyobb baja a túl bonyolított, majd a vágóasztalon rommá vágott történet volt (in memoriam Batman vs Superman). Ennek itt most nyoma sincs. Persze hatalmas fordulatokat ne várjon senki, mert ez egy képregényfilm, ráadásul egy olyan karakteré, amelyiknek Amerikán kívül nincs hatalmas kultusza. Szóval ez egy tipikus első képregény film amiben be kell mutatni honnan jött és hogyan lett szuperhős a hős. Annyit kapunk, amennyit vállalt a film. Azért a párbeszédekre odafigyelhettek volna jobban, mert azok néha siralmasak és a Barátok közt szintjét ütik meg.

Képregényfilmhez mérten jók a színészek. A főszereplő Gal Gadot nagyon jó választás erre a szerepre. Egyszerre szexi, humoros és kemény. Remélem más szerepet is kap majd az álomgyárban. Chris Pine másodhegedűs, de a feladatát megoldja tisztességgel. A mellékszereplők között is ott találjuk -t és -ot is.

Wonder Woman itthon nem annyira ismert, pedig nem egy mai csirke, az első képregény 1941. decemberében jelent meg. A karakter William Moulton Marston pszichológus és író nevéhez fűződik, az első füzetek egyébként azt a célt is szolgálták, hogy a szerző saját pszichológiai elméleteit és propagandáját képviselje

Ebből a film keveset vett át. A készítők viszont kimaxolták a női nemmel kapcsolatos összes 20. század eleji poént, elég csak a szavazati jogra vagy a korabeli öltözködésre gondolni.

Technikailag is vannak apró hibák, például a CGI néhol nagyon gagyi, ami egy ekkora költségvetésű mozinál eléggé zavaró. Amire semmi panasz nem lehet, azok az akciók, amelyek jól koreografált, jól fényképezett jelenetek, ezek a film legjobb részei.  

Patty Jenkins egész jó filmet hozott össze, néha csúszik át a giccsbe, de pl. WW aprítása a csatamezőn elég jól megkomponált lett. Remélem inkább őt fogják hívni a következő maszkos filmhez, nem pedig Zack Snydert.  

Összegzés:

A hibái ellenére is rendben volt ez a film. Ez alá a szint alá már nem mehetnek a DC-nél. Bízom abban, hogy az Igazság Ligája is eléri a WW színvonalát.

70%

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lumiere-galaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr8112559575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Arte Peritus 2017.06.04. 11:50:08

70% - teljesen reális.

ShotInTheDark 2017.06.04. 12:17:25

Az eddigi legjobb DC -film ? Komolyan ? Jobb mint a Watchmen / Az őrzők (2009) ? Ejha; akkor irány a mozi !
Fény és vászon
süti beállítások módosítása