Fény és vászon

2017. június 20. 16:21 - Kiko

Mese az egész családnak

A Verdák 3. része a legjobb a trilógiában. Gyerekek és felnőttek is jól szórakoznak majd rajta.

A Disney mindig biztosra megy. Ezt már korábban kitárgyaltuk a Star Wars vagy a Marvel filmeknél is. Érthető, a filmipar már inkább az üzletről szól, a művészeti érték másodlagos. A bevált sémáktól eltérni mindig nagyobb kockázat. Egy új brandet felfuttatni mindig több idő, mint a már ismert figurákból legyártatni a piros Lego, Matchbox autókat, poharakat, pólókat stb. Főként a pénz a prioritás, nem a kreativitás. De a kettő nem zárja ki egymást. Sőt, kifejezetten jó végeredmény születhet, ha, a filmkészítők mindkettőre figyelnek. Ez a Verdák 3 ilyen szerencsés csillagzat alatt született.

A Disney és a Pixar ismét egy felnőttek és gyerekek számára is szórakoztató darabot hozott össze. A kicsik élvezni fogják a vicces autókat és a poénos üldözéseket, a felnőttek pedig a komoly mondanivalót. Lassan mondom, mindenki értse: igen, egy Disney filmben van mondanivaló.

A történet visszakanyarodott a versenypályákra, miután Villám McQueen a második részben kicsit kikacsintott a kémfilmek világa felé. Az a film korántsem volt olyan jó, mint az első, de ezt tudhatták az Disney csodapalotájában is, mert nem erőltették ezt a vonalat. Villám már nem olyan gyors, mint a mostani szuper kocsik, akik/amik mindent kikísérleteznek, lemodelleznek és utána a régi versenyautókat sorra lehagyják/nyugdíjazzák. Villám egy fiatal trénerrel belekezd a felkészülésbe, hogy visszanyerje régi formáját.

 

Az animáción látszik, hogy költöttek rá rendesen. (Mondjuk vissza is hozza az árát, mert a gyerkőcök úgyis Verdás játékokat kérnek szülinapjukra a következő egy évben.)

Egy gyenge pontja van ennek a mozinak: a néhol szájba rágós szövegekkel turbózott gyenge szóviccek, de ezeken nagyvonalúan túl lehet lépni mert ez s film nagyon jó. Hiszen egy örök témát dolgoz fel: mikor kell visszalépni és átengedni a teret és helyet a következő generációnak. Persze ez a 6 éves gyerkőcöknek nem jön le, de a mellette ülő apukát elgondolkodtathatja ez a kérdés. Az egyik karakter szó szerint ezt mondja: "az én utolsó lehetőségem, a te első lehetőséged!" Mi ez ha nem egy komoly dráma szövege, itt pedig tökéletesen simul be ez a mondat a gyerek mesék színes, szagos vicces formátumába.

 

A Disney és a Pixar ilyen filmeket még szállíthat sokat. Örömmel tódul majd rá a nézősereg. Ezek után a következő filmjük, a Coco is ígéretesnek tűnik.

Összegzés:

Nagyon jó mese. Kicsiknek nagyoknak egyaránt.

90%

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lumiere-galaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr3412605653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Fény és vászon
süti beállítások módosítása