Fény és vászon

2018. március 23. 08:44 - Kiko

Valami Amerika még, most is ugyanúgy vár

Herendi Gábor legújabb filmje kellemes szórakozás, de nem olyan jó, mint az első két rész.

Herendi Gábor ért a szórakoztató filmekhez. A Valami Amerika 1-2 és a Kincsem sikere (a kritikusok és nézők szerették) is ezt bizonyítja. Nekem személyesen a Magyar Vándor is bejött, sokrétű kulturális humorával, igaz ez a film sokkal inkább angol humorra játszott rá, magyar fűszerezéssel. Ezután érdeklődve vártam a Valami Amerika 3-at.

Nem akartam csalódni. Jelentem: nem szúrták el. Ha csak igennel és nemmel lehetne válaszolni arra a kérdésre: tetszett a film -akkor a válasz: igen, tetszett. Ha hosszabban, akkor hozzátenném: voltak gyengébb részei.

A történet szerint Alex (Szervét Tibor még mindig szerethető a szélhámosként) ellop egy értékes bélyeget, amelyre Bala (a mindig zseniális Csuja Imre) és Toni (László Zsolt), a két maffiózó is pályázik. A Várnai tesók (Szabó Győző, Pindroch Csaba, Hujber Feri) kettőt pislognak és börtönben találják magukat, azzal a váddal, hogy ellopták Alex "kincsét". Közben a "mindenórás" Eszter (Ónodi Eszter még mindig gyönyörű) és Timi (Oroszlán Szonja, most a legszőkébb) próbálnak segíteni a fiúknak, melléjük szegődik egy ügyvédnő is (Pokorni Lia). 

Herendi ismét sok új karaktert hoz be, ahogy tette ezt a második részben, de itt még kevesebb játékidő jut ezeket a figurákat megismerni. (Hasonló problémával küzdött a Dark című sorozat első évada). Persze viccesek ezek az arcok, de ezek inkább csak gegpoénokra futja tőlük. Az új arcok közül kiemelkedik Kokó (akit Stohl András alakít), a kokós B-kategóriás színész, vagy Rezsó (Nagy Ervin kis pocakjával és vicces táncmozgásával) a meleg börtönvezér szerepében. Pokorni Lia, Scherer Péter nagyon jók ebben a nyúlfarknyi szerepben, de még néztem volna őket szívesen.

A történetben vannak másolt elemek a korábbiakból, itt is előkerül egy darab, amit meg kell rendezni. Ez mondjuk kicsit erőltetett volt, de a nyomozós-krimi szál jót tett a filmnek. A műfaj is a musical-vígjátéktól inkább az akció vígjáték felé lépett el, és ezt ki is aknázták. 

A poénok egy része tényleg alpári, de ha visszagondolunk a korábbi részeknél sem volt ez másképp. Nem értek egyet azokkal a kritikákkal, hogy "milyen dolog a szexualitással viccelődni a 21. században?". Vannak persze ebben a filmben is jobban és kevésbé jól sikerült poénok, de ettől még nem kell prűd módon viszonyulni egy-egy filmhez. Ez nem mély művész film. Ez szórakoztató film. Annak megfelelő. 

Összegzés:

Egyszer nézhető film, de annak teljesen okés.

65%

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lumiere-galaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr6413681778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Fény és vászon
süti beállítások módosítása