Fény és vászon

2017. szeptember 22. 12:33 - Kiko

Annyira rossz, hogy már jó

Az Amerikai bérgyilkos minden szempontból B-, de inkább Zs-kategóriás akciófilm. Annyira gagyi, hogy már egész élvezhető.

A sztori: egy fiatal nehéz sorsú srác elveszíti menyasszonyát egy terrortámadásban, ő persze túl éli a mészárlást, és bosszút esküszik. Egyedül - ez fontos, tehát önerőből - kiképzi magát, majd a gyilkosok nyomába ered, de fura viselkedése felkelti a CIA figyelmét is. Így a titkosszolgálat további elitkiképzést ad hősünknek, aki természetesen kivívja a morcos kiképző (Michael Keaton) elismerését is. Természetesen ezután lesz árulás, majd megbocsátás, valamint a végén a nagy finálé, ahol a gonosz, nagyon gonosz, a jó meg szuper jó. JA és győznek a jófiúk. Ja és az irániak ellopják az orosz plutóniumot. Soha nem hallott történet. Soha nem látott izgalmak. Tessék, csak tessék.

A színészek nagyon gyengén, mondják vissza a szarul megírt szöveget. Az egésznek olyan összhatása van, mint ahogy a társaságban valaki megfogalmazta: egy tévéjáték a 90-es évek elején. És tényleg! A szereplők konkrétan elmagyarázzák, mint lát a néző. Így jöhetnek a következő mondatok - halálos komolysággal - szembe az lelkes moziba járóval: "Elvitték a detonátort!", "Utána mentem!", "Ismerem ezt az érzést, amit te érzel!". Kínzásként olvasnám fel a szerzőknek ezeket a sorokat. Fontos: szerzőknek!!! Mert ezt a forgatókönyvet bizony nem egy, hanem négy ember követte el. Nem is érdemlik meg, hogy említsük a nevüket. NÉGYEN! MIért nem szólt egyik a másiknak: te ez hülyeség, írd újra! Mert azt mondom, ha egy idióta klaviatúrát ragadott és neki állt mindenféle baromságot leírni, arra azt mondom, nem olvasta át és lelkes volt. De négy ember ilyen összehányt művet tényleg csak full kretén mód tud összetákolni. Jelentem: sikerült.

Az olyan logikai bukfencek mellett se menjünk el, amelyek a film saját szabályaitól való teljes elrugaszkodást bizonyítják. Pl.: felrobbantanak egy atombombát a tengerben. Hatalmas szökőárat generálva ezzel, amely hadihajókat borít fel, de a partokat nem éri el egyetlen hullámocska sem. Majd amikor kérdezik a hajó legénységét: nem sérült meg senki? Jön a  válasz: Nem. Majd a nagy totálban látjuk, a 3 süllyedő félben lévő amerikai haditutajt. Ja és majd elfelejtettem a gázrobbantást az atombomba mellett. Az ilyen jelenet minden álmoskönyv szerint csak jót jelent, hát gyorsan bele is pakolták ebbe a filmbe.

Mégis miért mondom, hogy szórakoztató. Mert röhöghetsz a szánalmasabbnál, szánalmasabb mondatokon. Kínodban nevetsz a logikai bukfenceken. És ha ez nem volna elég akkor kacagjunk együtt azon, hogy milyen bevállallós Michael Keaton, aki felvállalja a közeliken a felvarrt arcát. Ez igen! Batman/Birdman tökös legény.

De ez a film tényleg ennyi.

Összegzés:

Aki szeret a gagyi filmeken röhögni ezen megteheti, aki nem, az kerülje el. Pedig van egy ötösöm arra, hogy fél év múlva az összes kertévé ezt adja majd 11 óra után.

20%

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lumiere-galaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr4312829580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Fény és vászon
süti beállítások módosítása