Fény és vászon

2016. december 24. 00:56 - Kiko

Olyan, mint az X-faktor, csak rajzfilmben

Hamar lendüljünk túl azon az alaphelyzeten, hogy különféle állatok éneklik el egy tehetségkutatóban az elmúlt 20 popslágereit. Ha ez megvolt, akkor az Énekelj! egy nagyon jó szórakoztató animációs film, amit a kicsik és nagyok is élvezni fognak. Mindenki más miatt.

Röviden a történet: Moon, a koala megmentené a csődszélén álló színházát egy tehetségkutató show-val. Erre "állati sokan" jelentkeznek, a bajok ott kezdődnek, hogy az ígért mesés nyereményre sincs pénze a lelkes direktornak. Nem kell hatalmas csavarokat várni a 100 perces játékidő alatt. Aki már látott tehetségkutatót, annak a fordulatok sem lesznek meglepetések. Ezt a filmet a sokrétű karakterek viszik el.

Itt pedig tennék egy kis kitérőt. Támogatom, hogy olyan filmek készüljenek, amit apa és anya is élvez, nem csak a kis lurkók. Ilyenre volt jó példa idén a Zootropolis. A felnőttek egy vicces/remek társadalom kritikát láthattak, a gyerekek pedig egy állatos/nyomozós filmet. Pedig ugyan arra a mozira vettek jegyet.

És itt kanyarodjunk vissza az Énekelj!-hez és a karakterekhez. Ebben a filmben az idősebbek talán azokkal a szereplőkkel tudnak azonosulni, akinek komoly hitelük van, vagy aki szerencsejátékos és hatalmas tartozást halmozott fel, vagy aki nagycsaládos és ki sem lát a házimunkából. A gyerekek ugyanezekért a karakterekkel azért szimpatizálnak, mert cuki a koala, viccesen morcos az egér, és nagyon jó ötletei vannak a röfi mamának. Mindegyik szereplő egyedi háttértörténettel bír és ezeket ügyesen építi fel a film. Persze sztereotíp szerepek, de ez rengeteg humor forrása is. 

Ehhez pluszban hozzátesz az ütős szinkroncsapat. Elég csak Matthew McConaughey-ra, Scarlett Johanson-ra, Seth MacFarlane-re vagy Reese Witherspoon-ra gondolni. Az énekes részekben ők is elég jók, de kiemelkedik közülük Taron Egerton és Tori Kelly, mindkettejük hangja elképesztő. Nem véletlen, hogy rájuk hegyezték ki a történetet.

Szóval a karakterek mellett a zenei oldal is elég erős. Szinte végig dobol a lábával az embert, mert elég jó számokat adtak a karaktereknek. Ráadásul a mindegyiküket árnyalja is egy-egy jól megválasztott zenei betét. Elég csak Rosita jelenetére gondolni az áruházban vagy Mike Frank Sinatra My way átdolgozására.

A látványra semmi panasz, az Illuminations stúdióban most már egymás után készítik a szebbnél szebb filmeket. A Minyonok és A kis kedvencek titkos élete után most sem panaszkodhatunk az ötletes, és látványos megoldásokra. A Disney és a Dreamworks mellett most már ők is komoly tényezők az animációs piacon. Igaz Mickey egeret - jelenleg úgy tűnik - egyik vetélytárs sem tudja megszorongatni.

A filmmel talán egy bajom volt. Hiába a vicces és megható jelenetek, mert most nem tudnám összefoglalni, mi volt a mondanivaló. Csak klisés és közhelyes mondatok jutnak eszembe a filmről. "Ne egy tehetségkutatótól várj csodát, hanem dolgozz meg a változásért!" vagy Higgyjél magadban és az álmaidban!"? Ha csak a szórakoztatás volt a készítők célja, akkor az remekül sikerült. Nekem mégis hiányzott az a fajta mélység az üzenetnél, ami megvolt a karaktereknél. Ez inkább csak a felnőtt fanyalgás, mert a bennem élő gyerek nagyon jól szórakozott a moziban.

Összegzés

Igazi családi mozi. A két ünnep között mindenkinek ajánlom. 

70%

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lumiere-galaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr10012070603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Fény és vászon
süti beállítások módosítása