Fény és vászon

2017. október 09. 14:13 - Kiko

A félszemű Mr. Darcy az új Bond

A Kingsman 2 folytatja az első rész által megkezdett utat, remek kém paródia és még egy kis gondolat is jutott az ökörködés mellé.

A Kingsman filmek tökéletesen keverik a Büszkeség és balítélet brit eleganciáját, James Bond vagányságát, és a Harry Potter-féle varázslatos világot. Ehhez jó alapot biztosít a képregény, amelyre tökéletesen épít a rendező-forgatókönyvíró Matthew Vaughn. Vagyis tökéletesen szórakoztató mozit kapunk ismét.

A történetet ott folytatjuk, ahol abbahagytuk: Töki immáron a Kingsman teljes jogú tagjaként védi a világot a fenyegetésektől, miközben a svéd hercegnőnek csapja a szelet, akivel a kapcsolatuk egészen komolyra fordul, hiszen már az após jelöltnél, vagyis a királynál van jelenése. Eközben a nagyvilágban egy Dél-Amerikába visszavonult, az 50-es években rekedt főgonosz(nő) droggal fenyegeti az emberiséget.

A casting a legnagyobb fegyvere ennek a filmnek. Mert az sokat elárul egy moziról, ha az utolsó kis karakterként, mint aprócska mellékszereplő Jeff Bridges pezsgőzik, valamint 10 perc játékidőért Halle Berry-t is megpróbálták csúnyácska kockává alakítani. Külön öröm, hogy visszatért az első részben kinyírt Colin Firth, valamint a Kingsman Q-ja, Mark Strong is. Taron Eggert személyes kedvencem, bízom benne, hogy pár éven belül komoly szakmai elismeréseket kap majd ez a csóka. Majd elfelejtettem: Julianne Moore is brillírozik a főgenya szerepében.

A műfajválasztás ismét remek. Egyszerre másolja és csinál viccet a kémfilmekből, egy-egy poén után pörgős, már-már varázsvilágba való akciójelenetekkel kápráztatnak el minket a készítők. A taxis akció az elején kifejezetten emlékezetes és még vicces jelenete volt. Remekül koreografált akciókról van szó, amiket szívesen néz az ember.

Még morális kérdéseket is felvet forgatókönyve, a témát pedig az amerikai elnökkel (Bruce Greenwood) hozzák be. Leegyszerűsítve: a drogosok likvidálásával megoldanánk a drog kérdését? Egész elgondolkodtató téma egy kémparódiához képest. Igaz ezzel a szállal 

Amit hiányolhat az ember, az az újdonság. Mert kicsit olyan ez a film, mintha megnéztük volna megint az első részt. Mert bár az Aranykör új karaktereket hoz, akik színesek és érdekesek, de nagyjából ugyanazt az ívet járja be ez a film is, mint az előző. Ettől függetlenül szórakoztató mozi.

Összegzés:

Méltó folytatása az első résznek. Itt talán még több idiótaság kapott helyet, várjuk a harmadik részt.

80%

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lumiere-galaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr2912918621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Fény és vászon
süti beállítások módosítása