Fény és vászon

2018. november 27. 21:02 - Kiko

Szörnyből kreált cukiság

A Venom nyomokban emlékeztet a képregényekből ismert főgonoszra. Középszerű film, amit a rajongók tuti gyűlölni fog.

A történet középpontjában Eddie Brock áll, aki leleplező cikket akar készíteni egy zseniről, akinek a laborjában egy szimbióta támadja meg az újságírót. Hősünknek meg kell tanulni kezelni az így nyert szupererejét és új "barátját", miközben a korábbi menyasszonyt is igyekszik megtartani.

A Sony kiherélte ezt a filmet. Nem voltak elég tökösek, pedig ahogy a Fox-nak bejött a Logan, és a Deadpool nekik is itt lett volna a tuti. A korábbi példák sikere alapján egyértelmű, ha egy film 18+-os attól még lehet anyagilag sikeres. A Venom esetében viszont egyértelműen látszik, hogy leforgatták a horror-képregény műfaj új császárát, majd kivágták a brutális jeleneteket. Pl.: amikor a Tom Hardy a laborban járkál, benéz a különböző szobákba, ahol szörnyűségeket lát, amiket viszont nem mutat a kamera, mert kivágták. De miért? Hol van, ilyenkor a stúdió felelőseinek töke? Tegyenek bele vért, és brutalitást, és a felnőtt nézők tejelnek majd a kasszáknál. Értem, ez kockázat, de nem ilyen ovis filmet vár a Marvel rajongó a legbrutálisabb figuráról.

Abba most ne is menjünk bele, hogy a jó a rossz nélkül - és viszont - nem létezik. Na most Venom Pókember legnagyobb ellensége, ehhez képest egy tetves utalás nincs Pókira. Ez pedig gáz. Persze értem a jogok kusza rendszerét, de akkor is. Így lett inkább cuki, mint félelmetes Venom.

Tom Hardy a Tabu után egy újabb skizoid karaktert alakít. Mivel korunk egyik legjobb pop-corn mozis színészéről beszélünk, egy ilyen produkció nem okoz neki gondot. Főleg, hogy rengeteg humorral kezeli, az önirónia működik is.

Vele nincs is baj, de a főgonosszal annál inkább. Riz Ahmed, nagyon jó színész, ezt bizonyította már az Aznap éjjel című sorozatban, és bírtam a Zsivány egyesben is. Na de itt olyan egysíkúra írták meg a karakterét, sajnos nem sikerült élettel megtölteni. Nem csoda.

A látvány sem az igazi. A CGI valami egészen elképesztően gagyi. Az utolsó a harcjelenet inkább emlékeztet egy közepes tv sorozat akcióira, mint egy A kategóriás film látványos fináléjára. Emiatt nem is hatásos, és lapos lesz az egész.

Összegzés:

Anyagilag sikeres lett a mozi, de remélem a második rész esetében nem az iskolások lesznek a célközönség.

45%

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lumiere-galaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr4014295133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.11.29. 08:37:07

Aztán magyarul írni mikor tanultál meg? A múlt héten?

2018.11.30. 08:58:55

Riszpekt neked poszter két dologért. Egyfelől nem anyáztál a kommentemre, másrészt átírtad itt-ott a posztot. Pacsi.
Fény és vászon
süti beállítások módosítása