Fény és vászon

2018. január 04. 10:49 - Kiko

2017 legjobb pop-corn filmjei

Mi volt igazán élvezetes 2017-ben a mozikban? Űropera, képregényfilm, háborús dráma és több remek magyar alkotás is felfért a szubjektív, pop-corn-nal fogyasztható filmek listájára. Lehet vitázni vele.

untitled_collage.jpg

Kincsem

Mindenidők legdrágább magyar filmje nem vallott kudarcot. A kasszáknál és a kritikusoknál is jól szerepelt Herendi Gábor mozija. Sikerült a csodaló köré egy izgalmas és feszes történetet kanyarintani. Romantikus kalandfilmből soha rosszabbat. 

Baby Driver

A zene a főszereplő. Ez nem kérdés, már-már musical, azt az apróságot leszámítva, hogy nem énekel senki ebben a moziban. Az ember és a zene kapcsolata egy látványos akciófilmbe gyúrva. Edgar Wright kézjegye minden másodpercben visszaköszön. 

A Viszkis

Antal Nimród jól fogta meg a 90-es évek légkörét, hangulatát (feelingjét). Szalay Bence ügyesen mutatja be, milyen egy kemény ember, akinek ez a tulajdonsága inkább belülről fakad. Jó kis akciók, remek operatőri munka. 

Dunkirk

Nolan nem tud hibázni. Háborús filmje a bennünk rejlő túlélési ösztönt mutatja be név nélküli hősökön keresztül. Ezek a figurák általános érvényűek, mert bárki lehetne a helyében. A téma komolysága ellenére nem köldöknézős, hanem látványos és az idősíkokkal megkavart történet, amely - szerintem - a februári Oscar gálán is számíthat díjakra.

Verdák 3

Komoly téma gyerekfilmbe csomagolva. A stafétát még McQueen-nek is át kell adni. Persze a 10 éves kisgyerek nem a generáció-váltás problémakörét fogja fel, hanem azt, hogy nem a piros autó, hanem a sárga nyer. Ez a mese rengeteg humorral szól egyszerre gyerekekhez és felnőttekhez.

cars_3_lightning_mcqueen_cruz_ramirez_2-1366x768_1.jpg

1945

A lelkiismeret mindenkiben működik és elég ha csak a bűnökre emlékeztetik az embert. Egy remek novellából egy remek film készült. Rudolf Péter pedig élete alakítását nyújtja Török Ferenc filmjében. Leginkább ez a film lóg ki a listából, mert ehhez nem illik a pop-corn.

Pókember - Hazatérés

A Sony-tól a Marvell-hez hazatért a póki. Tom Holland-nak köszönhetően hitelesen kerül vissza a történet a gimnáziumba. A főgonosz pedig az A-kategóriás sztárok közé visszatérő Michael Keaton. 

Star Wars - Az utolsó jedik

Az eddigi legjobb folytatás a régi trilógia után. Persze ez sem tökéletes, lehet rajta fogást találni, de ha elfogadjuk ezt a sagat felnőtt mesének, akkor tökéletes szórakozás.

Thor 3

Humor, látvány, remek karakterek. Plusz rengeteg kikacsintás, és öniróna a hollywoodi iparral kapcsolatban. Mi kell még egy jó pop-corn filmhez? Thor és Hulk mindegyik párbeszéde zseniális. A legjobb film lett a trilógiában. 

 

A galaxis őrzői 2

Az apa szerepe az ember életében - nem is lehetne jobb témája egy sci-fi képregény filmnek. James Gunn az itthon tök ismeretlen (képregény) hősöket a második történetben is olyan természetességgel mutatja be, mintha ezer éve ismernénk őket. 

A filmek, amelyek még felfértek volna a listára:

Logan

Rögtönzött szerelem

Atomszőke

Sokkal több, mint testőr

Wonder woman

Kingsman 2

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lumiere-galaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr313456449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jegkoko 2018.01.04. 21:16:38

Én inkább azt mondanám az új star warsra, hogy messze a leggyengébb rész a 7. résszel együtt. Nem lehet egy napon sem említeni a korábbi 6 résszel. Nem tudom a bébi vezetőt miért kapták annyira fel, egy szimpla gyenge középszerű sztorijú film, ahol végig szól a zene.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2018.01.04. 21:21:07

@Jegkoko: Az SW8 tényleg gyenge remake, csak az SW7-nél jobb.
A bébi sofőrt azért kapták fel, mert zenére rakták össze a teljes filmet, ilyen eddig csak videoklipekben és legfeljebb 2-3 perces jelenetekben volt.
Fény és vászon
süti beállítások módosítása