Fény és vászon

2017. május 05. 13:09 - Kiko

A szupercsapat visszatért

A mosómedve, a facsemete, az érzéketlen tuskó, a zöld lány és a szépfiú mind visszatértek A galaxis őrzői 2-ben. A nézők most sem panaszkodhatnak, szórakoztató folytatást kapnak.

Az első rész előtt A galaxis őrzői képregényt jóval kevesebben ismerték, mint Amerika kapitányt, Hulk-ot vagy Vasembert, ennek ellenére a film hatalmas siker lett. A recept összetevői pedig a jó forgatókönyv, a jó casting, és a jó rendező (a fanatikus James Gunn) voltak. Sokan az egyik legjobb Marvel filmnek is titulálták, így érthető ha a stúdió "a győztes csapaton ne változtass" elvét szem előtt tartva rántotta össze az alkotókat egy második körre.

 A sztori ugyan ott veszi fel a fonalat, ahol az előző rész elengedte hőseinket. A galaxis friss megmentői elég felkapottak, több megbízást is kapnak, de az egyik ilyen meló után magukra haragítják az aranyarcú idegeneket, a szuveréneket, akik ki akarják nyírni Űrlordot és csapatát. Az űr-csihipuhi közben pedig egyszer csak beállít Peter Quil apja, Ego.

A második rész megőrizte az első erényeit. Laza poénok, látványos akciók, rengeteg önirónia. És majdnem kihagytam a 80-as évek slágereit, ami remek retro hangulatot kölcsönöz a filmnek.

A szedet-vedett csapat minden tagja elég játékidőt kap, hogy megismerjük őket. Drax, Mordály, Gomora, bébi Groot és Űrlord mind olyan karakter, akik jól működnek együtt és külön-külön is. A csapat dinamikája az egyik legszórakoztatóbb eleme ennek a sorozatnak és ezt jól használták ki a készítők. Poén poén hátán, de nem felejtkeztek meg az érzelmesebb nézőkről sem. Komoly erénye ennek a filmnek a karakterfejlődés, mindegyik szereplő halad előre. A legcukibb természetesen bébi Groot, aki elviszi a showt, néha már a Disney filmek vicces szereplői juthatnak róla eszünkbe (ja, hogy a Marvel az Disneyé, bocs...). Gomora és Quil között működik a kémia és az évődésük sokkal izgalmasabb, mintha egy párt alkotnának.

Az új karakterek is jól illeszkednek a filmbe, Ego nevéhez hűen jelenik meg a vásznon. Sokat elmond a film presztizséről, hogy olyan (egykori/jelenlegi) nagyágyúk, mint Kurt Russel és Sylvester Stallone is feltűnik egy-egy rövidebb szerepben.

Ráadásul a Marvel univerzumban egy eddig szokatlanul komoly témát hoztak fel. Olyat, ami sokkal több embert érint mint: a milliárdos zseni vagyok nem tudok mint kezdeni a pénzemmel, vagy hibernáltak 80 évre és nem találom a helyem a világban esetleg, a zöld őrült leszek stressz hatására. A család kérdés köre sokkal emberibb, sokkal inkább átélhetőbb a néző számára. Számomra pozitív vonás, hogy egy komolyabb problémakört is felvetettek egy képregény-filmben, hiszen mindegyik szereplő háttere több mint zűrös és mégis valamiféle megoldást mindenki kap a film végére. Persze kicsit patetikus, de nem a Halálos iram-féle, hiteltelen pátosz.

A Marvel-nek jár a pirospont azért, mert míg mi nézők csak az első részt látjuk egy filmből, a Kevin Feige féle csapat már a következő hármat is tervezi. Így lehet az, első részben megismert gaz Yondu a másodikban már  a jó fiúk oldalán harcol és ez a pálfordulás egyáltalán nem zavaró, mert a motivációi abszolút rendben vannak. 

Nagyon kiváncsi vagyok, hogy A galaxis őrzői, hogyan illeszkednek majd be a következő gigafilm, a Bosszúállók: Végtelen háborújába, de szerintem ezt megoldják, és mi nézők jól járunk majd, az biztos. Mert a Marvel univerzum a szórakoztatóipar egyik legjövedelmezőbb vállalkozása, így nem engedhetik meg maguknak, hogy valami gagyit dobjanak piacra.

Összegzés:

Rendkívül szórakoztató film, humor, látvány, akció -mi kell még egy laza kikapcsolódáshoz?!

80%

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lumiere-galaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr1212482379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Leone_510 2017.05.08. 06:23:20

"Sokat elmond a film presztizséről, hogy olyan (egykori/jelenlegi) nagyágyúk, mint Kurt Russel és Sylvester Stallone is feltűnik egy-egy rövidebb szerepben."

elaludtál a filmen? :), Kurt Russel rövidebb szerepben? láttad te ezt?

" Így lehet az, első részben megismert gaz Yondu a másodikban már a jó fiúk oldalán harcol és ez a pálfordulás egyáltalán nem zavaró, mert a motivációi abszolút rendben vannak. "

el kell keserítselek mert az első részben is a film végi gonosz elleni csatában, csak a motivációja lett elfogadhatóbb és érthetőbb ebben a részben

valahogy úgy érzem, hogy vagy nem láttad egyik részt sem vagy mással foglalkoztál de, hogy nem értetted meg az nyilvánvaló, vagy nem kell kapkodva írni
Fény és vászon
süti beállítások módosítása