Fény és vászon

2018. május 15. 11:33 - Kiko

Szörnyű ez a szörnyfilm

A Rampage: Tombolás hozza a kötelező "zúzós" mozik kliséit, de a legrosszabb minőségben. A mozit a Szikla sem menti meg. 

Dwayne Rock Johnson most gorilla gondozót alakít (bár ugyanazt a karaktert hozza, mint mindig), akinek "kicsi" szőrös barátja (egy albínó majom) egy génmódosított szer miatt megvadul, és a sokszorosára nő rövid idő alatt. Ezután (váratlan húzásként) George kiszabadul, és városokat rombol le, más nagyra nőtt állatkákkal együtt. Egy régi számítógépes játékot vittek ismét filmvászonra, és ugyanúgy sikerült, mint a legtöbb ilyen feldolgozás: vacakul. 

Az alakítások nagyon gyengék. A figurákról szájba rágósan mondják el a színészek mit kell a nézőnek tudni. Mindenkiről egy mondat. Rock minden embert utál, de az állatokat szereti. Jeffery Dean Morgan igazi tökös cowboy. Naomi Harris a testvérét gyászoló tudós. Ja, és most többet írtunk le minden szereplőről, mint amennyit valószínű a rendező beszélt a karakterek hátteréről. Mert itt nincsenek motivációk, se okok, se okozatok. Csak mindenki megy, szolgaian, mert a rendező azt mondta, meg a forgatókönyvben az állt.

De nem is ez zavart igazán, mert nem csodát vártam. Hanem, hogy szórakozzak, de ez a film túl komolyan vette magát, amikor meg kikacsintottak a szereplők, azt műmájerként, tök ostobán tették. Ezzel tovább rontva a film élvezeti értékét. A Walking Deadből ismert Negan egy szavas beszólásai inkább ripacskodásnak tűnnek, semmit tökös texasi cowboy szövegének. Jut eszembe mit keres egy texasi Chicago-ban? Meg az a pisztoly, ami díszként ott fityeg az övén és egyszer (sem) használja. Mindegy hagyjuk is.

Folytassuk a sort, mert még van ok a hőbörgésre. A CGI valami egészen botrányosra sikeredett. A B-kategória szintjét sem éri el. Ahogy a fényképezés sem. Az operatőr pedig többször lelkesen tette a fókuszt a szereplők mögé, így életlenné téve a képet.

Egy jól megkomponált zúzást mindig szívesen néz az ember, mert az bizony kikapcsol. Főleg, ha izgulhatunk a hősökért. Na itt ez szóba se jön. A chicagói rombolás konkrétan felhúzott. A katonaság csődöt mond, majd újra ugyanazt a technikát vetik be a dögök ellen. Logikátlan baromság az egész, és még szarul is néz ki.

Összegzés:

A végére inkább kínzás ez a film.

30%

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lumiere-galaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr1913944958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Fény és vászon
süti beállítások módosítása