Fény és vászon

2018. május 02. 16:09 - Kiko

Az év (eddigi) legviccesebb filmje

Sziporkázóan poénos, és üde vígjáték az Éjszakai játék. Kiváló szórakozás, mindenkinek ajánlott.

Jason Bateman tanmeséje nem várt szintű szórakozást nyújt. Nem úgy, mint a szörnyen sikerült karácsonyi bohóckodása. A humor alatt azonban nagyon komoly tanulság is van (persze szokásos amerikai sziruppal leöntve), de a mai "z" generációs nézők számára is érdekes lehet.

A történet szerint egy társasjáték válik komollyá, ahol a résztvevők élete a tét. Kicsi olyan, mint a Játsz/ma vígjátékként. Rengeteg a helyzetkomikum, amikor tényleg váratlanul valaki valahonnan leesik, és mivel az időzítés zseniális, így ül a poén. Nagyon jó a film üteme, jó a vágás, mert itt pár másodpercen is múlhat egy poén. Ki is használnak minden ziccert. 

A siker másik receptje: mindegyik karakter(pár) jó. A diákkoruk óta egy párt alkotó, mégis torzsalkodó házaspár, akik a legváratlanabb helyzetben tudnak a korábbi félrelépéseken civakodni. Az egyéjszakás kalandot kereső pár. Persze Rachel McAdamsre és Jason Batemanre van kihegyezve az egész mozi. Rachel McAdams nagyon élvezi az egész játékot, és ez lejön a vásznon is. Jason Bateman pedig jól adja neki a labdákat, amelyeket vagy egyikük, vagy másikuk leüt.

Vannak kifejezetten ötletes megoldások. A tojással végig játszott amerikai focis jelenet, ahol trükkösen oldják meg a vágásokat, mintha egy snitt lenne az egész jelenet. A filmnek jót tesz a csavaros történetvezetés - mondjuk nem állítom, hogy nincsen kicsit túlírva, de még pont hibahatáron belül mozog a végeredmény.

Pluszpontot kap a film azért, mert a felszín alatt megkapargat komolyabb témákat is, mint például a gyerekvállalás és a felnőtté válás kérdése. Persze nem merül el a téma mélységeiben, de jó érzékkel vet fel kérdéseket.

Összegzés: 

Nagyon vicces film, könnyed szórakozást ígér és azt teljesíti is, sőt még talán többet is.

80%

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lumiere-galaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr213702586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Fény és vászon
süti beállítások módosítása