Fény és vászon

2017. április 13. 12:58 - Kiko

Akció és önirónia a köbön

Aki a Halálos iramban legújabb részére ül be, azt kapja, amit várt. Szórakoztató akciókat, vagány verdákat és dögös csajokat. 

A Halálos iramban az egyik legnagyobb bevételt hozó franchise a világon, így a 7. rész sikere és Paul Walker halála után nem volt kérdés, a shownak mennie kell tovább. Vin Diesel-nek szívügye ez a projekt, talán ezért is újra és újra megújult ez a széria (nem úgy mint a xXx sorozat). Eleinte az illegális versenyzésről szólt a történet, majd egy Robin Hood-os irányt vett, most pedig inkább a kém filmeket idézik meg, miközben végig vagány autókkal száguldanak jégen/aszfalton/levegőben.

A legfrissebb részben Dominic Toretto (Vin Diesel) szembe fordul a "családdal" és egy cyber terroristának segít. Persze ezt nem értik a barátok, akik kénytelenek összeállni egy régi ellenséggel (Jason Statham). 

A történet rövid leírásából is látszik, ez nem egy világmegváltó sztori. A recept is ismerős: kevés szöveg, sok akció. A friss hozzávaló a rengeteg önirónia. Ez utóbbi pedig igazán fontos alkotóelem, mert azért valljuk be, nyolcadik alkalommal már nem igazán vehető komolyan a hajókkal, tankokkal, repülőkkel, most pedig már tengeralattjárókkal is versenyzők története. 

Rock és Jason Statham karakterei saját magukon is röhögnek, miközben kemény szövegeket vágnak egymás fejéhez. Látszik, hogy baromira élvezik a keménykedést, miközben csillámpóninak becézgetik egymást. Például Statham repülős bunyója ütős és poénos egyszerre. Ezt ügyesen keverik és roppant szórakoztató elegy jön ki belőle, csak nem szabad komolyan venni.

Az akciók látványosak jól koreografáltak, persze ne kérje senki számon a valóságalapot, már rég nem reális amit ebben a sorozatban látunk. Sajnos nem a kaszkadőrös jelenetek vannak többségben, így akik a CGI trükköktől herótot kap, azoknak nem ajánlom ezt a filmet, mert itt bizony ilyen látványorgia vár a nézőre.

Összegzés:

Látványos akciók öniróniával. Könnyed szórakozás, de ne támasszon senki ennél nagyobb elvárásokat.

70%

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lumiere-galaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr712421045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Fény és vászon
süti beállítások módosítása