Fény és vászon

2017. február 25. 10:11 - Kiko

Kik nyernek idén Oscar-díjat?

A díjátadó gála előtt csak két ember van a világon, aki már tudja, hogy kik lesznek a díjazottak. Jön a papírforma és a Kaliforniai álom visz mindent, vagy esetleg meglepetés születik? Egy kis esélylatolgatást tartunk, kik viszik haza a legfontosabb díjakat vasárnap este?

A fogadóirodáknál idén egyértelmű favorit a Kaliforniai álom, de komoly esélyesnek számít a Holdfény is.  Nézzük a legfontosabb díjakat. Vastaggal szedtem a tippjeimet.

 

Legjobb női mellékszereplő

Ebben a kategóriában is jól nyomon követhető az Akadémia ízlése, a periférián lévő karaktereket mindig is kedvelték. Szerintem Nicole Kidman és Naomie Harris között dől el a díj sorsa. A fogadóirodák egyébként Viola Davis győzelmére tippelnek.

Jelöltek:

Viola Davis, Fences

Naomie Harris, Holdfény 

Nicole Kidman, Lion

Octavia Spencer, A számolás joga (Hidden Figures)

Michelle Williams, A régi város (Manchester by the Sea)

 

Legjobb férfi mellékszereplő

Ez a díj is két ember között dől majd el. Mindketten olyan karaktert hoztak, amit - hasonlóan az előző kategóriához - szeretnek az Akadémia tagjai, így joggal várhatnak díjat vasárnap éjjel. Szerintem Dev Patel és Mahershala Ali közül utóbbi viszi haza az arany szobrot. 

Jelöltek: 

Michael Shannon, Éjszakai ragadozók (Nocturnal Animals)

Mahershala Ali, Holdfény (Moonlight)

Jeff Bridges, Hell or High Water

Lucas Hedges, A régi város (Manchester by the Sea)

Dev Patel, Lion

 

Legjobb női főszereplő:

Talán ebben a kategóriában a legkiegyenlítettebb a verseny, pedig nincs is a jelöltek között Amy Adams, akinek minden kritikus egyből (egy képzeletbeli) Oscar-t adott az Érkezésben nyújtott alakításáért. Szerintem hárman vannak igazán versenyben a díjért. Egyikük Natalie Portman, aki ismét teljesen átalakult a filmbéli karakterévé, így a vásznon (szinte) már nem is őt, hanem Jackie Kennedy-t látjuk. Mellette Isabelle Huppert is hátborzongató alakítást hoz az Elle című francia thrillerben, amiben egy megerőszakolt nőt játszik, aki nyomozni kezd a tettes után. Harmadik igazán díjesélyes Emma Stone, aki természetes játékával tette hozzá a magáét a Kaliforniai álom sikeréhez. 

Jelöltek:

Isabelle Huppert  Elle

Ruth Negga, Loving

Natalie Portman, Jackie

Emma Stone, Kaliforniai álom (La La Land)

Meryl Streep, Florence – A tökéletlen hang

 

Legjobb férfi főszereplő

Szerintem Casey Affleck vagy Ryan Gosling lesz a befutó. Nem csak azért, mert a Golden Globe-ot is besöpörték, hanem mert mindketten korunk legjobb színészei között vannak és mindketten elég erős filmet hoztak össze, igaz két teljesen különböző műfajú alkotást. Bár a fogadóirodáknál sokan Denzel Washington-ra tippelnek, szerintem még várni fog a harmadik díjára, de nem kérdés, meg fogja azt is kapni.

Jelöltek:

Casey Affleck, A régi város (Manchester by the Sea)

Andrew Garfield, A fegyvertelen katona

Viggo Mortensen, Captain Fantastic

Denzel Washington, Fences

Ryan Gosling, Kaliforniai álom (La La Land)

 

Legjobb film

Itt nincs kérdés: a Kaliforniai álom messze a legjobb a mezőnyből. A film hangulata, mondanivalója, fényképezése, zenéje és még sorolhatnám magasan kiemelkedik és nem csak az idei felhozatalból, talán az évtized egyik legfontosabb alkotásáról van szó. Persze bekavarhat a biztos győzelembe a Holdfény, amelynek témája közel áll az Akadémia ízléséhez.

Jelöltek:

Érkezés (Arrival)

Fences

A számolás joga (Hidden figures)

Holdfény (Moonlight)

A fegyvertelen katona (Hacksaw Ridge)

Hell or High Water

Lion

A régi város (Manchester by the Sea)

Kaliforniai álom (La La Land)

 

 

+1

 

Legjobb rövidfilm

Remélem itt az objektivitást félre tehetjük, mert hiába nagyon jó a többi jelölt is, de ezt a kategóriát a Mindenkinek kellene nyernie. Sokáig sorolhatnánk miért, de tényleg zseniális filmről van szó. Drukkoljunk neki.

Jelöltek:

Mindenki (Sing)

Ennemis Interieurs

La femme et Le TGV

Silent NIghts

Timecode

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lumiere-galaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr8612289805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Fény és vászon
süti beállítások módosítása