Fény és vászon

2017. február 15. 11:06 - Kiko

Álljunk össze, mint két kicsi Lego

A Lego-kaland után itt a következő kocka film, ezúttal Batman-nel a főszerepben. Az előd kreativitását sikerült megőrizni, de nem tettek hozzá semmit az alkotók. Kár érte.

A Lego sokunk gyerekkorának meghatározó játéka, aminek lényege, apró darabokból egész világokat építeni, majd ugyan ezekből a darabokból valami teljesen mást megalkotni. Persze a dán világcég egész brandet épített a népszerű játék köré: animációs sorozatok, tv-filmek, könyvek után 2014-ben a mozivásznat is meghódították A Lego-kaland című filmmel. A mozi ügyesen fogta meg a játék lényegét, vagyis szedd szét, építs össze valami újat. Ez újdonság volt és működött, de ugyanerre építeni egy következő filmnél eléggé rizikós, mert miért nézzen meg az ember még egy filmet, ami tök ugyanarról szól, mint az elődje.

A történet szerint Batman sokadszorra menti meg Gotham városát a gonosz Jokertől - egyedül -, de amikor szuperhősünk hazatér az üres denevérbarlangja és a magány várja. Közben a város új rendőrkapitánya Batman-t nem mint magányos hőst, hanem mint rendőri alkalmazottat képzelné el és ha még ez nem volna elég Joker is feladja magát - így nincs kit üldözni - , plusz véletlenül örökbe fogad egy árvát.

A Lego Batman - A film megőrzi az elődje kreativitását, ami a vizuális téren megvolt. Frappáns, élethű és vicces megoldásokat hoznak össze, amely a játékot és így a gyerekkort idézi. A látvány zseniális, ha nagyon kritikus akarok lenni, akkor bevallom néha volt kicsit az az érzésem, hogy egy Bourne filmet látok, ahol a vágásokat nem mindig lehet követni. Ezt leszámítva technikailag szinte tökéletes a film.

Forgatókönyv terén a készítők viszont túl sokat markoltak és keveset fogtak. Ez egyszerre akar vígjáték, dráma, családi, akció, szuperhős film, és paródia lenni, de ez nem sikerül, mert nem jut játékidő az egyes elemek kifejtésére. Inkább az akciókat erőltették, de azért pár perc családi drámát is bele akartak erőszakolni a 105 percbe, az eredmény felemás. A szóvicceket nem tudtam megbocsátani: elfogadom a film gyermek BATegségeit.

A film persze ügyesen hozza be (reklámozza) a különböző Lego készleteket, amelyek más filmekből (pl.: Harry Potter, A gyűrűk ura, Jurassic Park, stb.) készültek, ez ügyes húzás, hiszen ez rengeteg fiatal nézőnek jelent sokat. Egy gond van ezzel: így a forgatókönyv már annyi karaktert mozgat, amennyit már nem tud mind élettel/motivációval/lélekkel megtölteni. Így csak maradnak szép 3D-s rajzolt figurák.

Összegzés:

Az előző Lego film ötletességének szintjét hozza ez is, de nem sikerült ennél többet hozzátenni ehhez. A következő Ninjago filmnél remélem a forgatókönyvre is áldoznak, nem csak a látványra. 

60%

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lumiere-galaxis.blog.hu/api/trackback/id/tr7812262432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Fény és vászon
süti beállítások módosítása